22 d’abr. 2015

CARXOFES FARCIDES DE PEUS DE PORC I BOTIFARRA NEGRA


ATENCIÓ, CANVI D'ADREÇA!
Consulta aquesta i moltes més receptes i agenda gastronòmica a: www.jordibeumala.cat 





Una colleta d'homenots que ens encanta menjar bé, de tant en tant quedem per cuinar i feinejar plegats. A mitja tarda ens posem a remenar per la cuina fins que s'acaba la inspiració, estem a punt de rebentar o ens fan fora de casa...

Com que s'està acabant la temporada de carxofes vaig improvisar un farcit per a estrenar-me amb l'apassionant mon de la carxofa farcida. 

Així és com va anar...

Ens caldrà: Cinc carxofes, dos mitjos peus de porc, una botifarra negra, 4 calçots, dos alls, vi ranci, julivert, oli, sal, pebre, formatge emmental i parmesà

Per a fer el plat: En primer lloc pelar, tallar les carxofes i escaldar-les 15' amb aigua salada. Mentrestant sofregim els calçots tallats en rodanxes a foc lent. Mentre es sofregeixen desossem els peus de porc que haurem cuit prèviament en un brou de carn, amb aigua i espècies o comprat cuits. Afegim una mica de vi ranci als calçots i vigilem que no es cremin. Tallem els peus a cops de tisora ben petits. Esmicolem la botifarra negra i l'afegim al sofregit de calçots. Al cap de 10 minuts afegim també els peus triturats i deixem que es vagi coent a foc lent (rectifiquem de pebre i sal).

Escorrem les carxofes i guardem l'aigua. Pressionem el cor de la carxofa per a fer espai pel farcit (també podem ajudar-nos d'unes tisores i per a fer cassoleta). Afegim una mica de l'aigua de bullir les carxofes al sofregit i quan s'hagi evaporat, l'all i julivert. A mica en mica ha d'agafar una consistència homogènia.

Omplim a vessar les carxofes, afegim el formatge parmesà i tot seguit el formatge emmental i ho preparem per a gratinar.

Un cop gratinat al gust, emplatem amb la resta del farcit a la base de cada carxofa.

Apa...a gaudir-les!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)