15 de maig 2015

AGREDOLÇ MEDITERRANI DE COSTELLA DE PORC


ATENCIÓ, CANVI D'ADREÇA!
Consulta aquesta i moltes més receptes i agenda gastronòmica a: www.jordibeumala.cat 




Als que ens agrada cuinar ens encanta fer-ho amb complicitat i cada any, el Gremi d'Hostaleria de Viladecans ens ofereix una oportunitat única de deixar anar la imaginació, abandonar complexes i fer cuina creativa entre restauradors i blogaires a l'Espai Gastronòmic de la Fira de Sant Isidre.

En aquesta edició, un cop ens havíem dividit en grups i barrejats tots plegats vam començar a divagar entre ingredients, tècniques i procediments culinaris...que si marinats, que si un toc de forn, que si ho escaldem, que si ho saltegem que si millor amb morter que triturat...una posada en comú en tota regla!!!

Per allà rondava un paquet molt formós de costelles de porc i com que ja hi havia qui feia coses amb bacallà, sardines i cavalla, la Luïsa de Baco y Boca i jo vam decidir aportar el toc de proteïna animal a la jornada

En primer lloc vam tallar la costella i la vam posar en un bol on vam preparar un "adob mediterrani" a base d'oli, mel de romaní, herbes aromàtiques mediterrànies, sal i all. Proporcions una mica a ull i consensuades...

Amb la paella ben calenta sense oli vam anar afegint les costelles primer a foc fort per a segellar-les i després a foc fluix per a coure-les per dins. Un cop les vam tenir totes cuites, vam afegir panses i orellanes a l'adob que quedava al bol i ho vam passar per la paella a foc molt baix durant una estona. Alhora d'emplatar vam abocar-ho per sobre les costelles i voilà...amb poc més de vint minuts van estar llestes.

Com us podeu imaginar el nom del plat va ser una patillada entre la Luïsa i jo si no us agrada, el podeu canviar...com tota la recepta!

Aquí teniu a un dels grups en ple debat i el nostre grup enfeinat amb nostres tres plats


Aquests son els plats que van sortir d'aquesta Jam Gastronòmica del #TastaViladecans:

Verat marinat amb carpaccio de carxofes i fruits secs 
Verat amb vinagreta de cireres i mató
Sardines marinades amb verdures
Salmorejo amb cruixent de carxofa i ou dur
Participants a la Jam Gastronòmica 2015 del #TastaViladecans - Fira Sant Isidre

Yolanda          http://lacocinadeunabancariaestresada.blogspot.com.es/
Anna i Jordi   http://www.retallsdecuina.cat/
Luïsa              http://www.bacoyboca.com
Montse           http://www.femcuinetes.com/
Àgata             http://receptesambvida.blogspot.com.es/
Carme            http://cuinetes-carme.blogspot.com.es/
Núria             http://blocdelamami.blogspot.com.es/
Marga            http://cuinescuina.blogspot.com.es/
Jordi             http://totesboelquelollacou.blogstpot.com
Mingo            http://www.calmingo.net/ca

Jo                 http://follia.com/
                     https://www.facebook.com/PastisseriaFornDeLaPlca
                     http://www.roca.cat/

Si us agraden aquestes gastrojuergas, us podeu posar en contacte amb Expogestio

4 comentaris:

  1. Anònim16/5/15

    Com ens tira el porc... és l'únic plat de carn que es va fer. I aixo si que va ser un plis plas! ;-)
    Un plaer compartir fogons amb tu Jordi!

    ResponElimina
  2. "Your blog has made me more curious and eager to explore diverse subjects. It's like a treasure trove of knowledge waiting to be discovered."
    https://www.tryvoucher.com/hughes-discount-code

    ResponElimina
  3. Your recipe for Sweet and Sour Mediterranean Pork Ribs looks absolutely mouthwatering!
    Chop House Coupon

    ResponElimina
  4. The combination of sweet and sour flavors with tender pork ribs sounds like a delightful culinary adventure!
    fire wings coupon code

    ResponElimina

Si comentes com a Anònim recorda a signar!!!
...passats uns dies, torna a llegir les respostes ;-)